Hányszor érezzük nap, mint nap, hogy milyen jó lenne valami finomat nassolni? Ezek az étkezések azonban általában fölösleges kalóriákat eredményeznek a szervezetünknek, amelyek fölösleg formájában fognak lerakódni.
Valljuk be őszintén, hogy legtöbbször a cukor, az édes ízek után ácsingózunk.
Most azonban megismerhetünk néhány olyan módszert, amelyek segítenek leküzdeni a farkasétvágyunkat és messzire száműzni az evés körüli gondolatokat.
1. Fogyasszunk fehérjében gazdag ételeket és ún. egészséges zsírokat
Amikor megpróbáljuk az életünkből kiiktatni a cukros ételeket, akkor a szervezetünk beindít egy vészjelzőt, amelytől még jobban fogjuk kívánni az édes ízeket.
Ha fehérjében gazdag ételeket fogyasztunk, akkor a szervezetünk nem fog állandóan jelezni, hogy még valamire szüksége van, mivel a fehérjében gazdag ételek sokkal hosszabb ideig segítenek jóllakottnak maradni, mint a gyorsan felszívódó cukrok és szénhidrátok.
Nézzük, mik tartoznak ide: tojás, csirkehús, vörös húsok, mogyoró, sajtok, teljes zsírtartalmú joghurtok.
A zsírok telítettségérzetet biztosítanak és még az agyműködést is serkentik.
2. Pihentető alvás
Ha nem pihentető és elegendő alvásban volt részünk, akkor az agyunk valahogyan kárpótolni akarja magát és ezt felesleges kalóriák beszerzésében fogja megtenni. A cukorban és szénhidrátban gazdag ételeket fogjuk kívánni, ami egyáltalán nem tesz jót a szervezetünknek.
Egyénenként változó, hogy mennyit kell aludni, de általában 6-8 óra pihentető alvásra van szüksége egy felnőttnek.
3. Mozogjunk eleget
A testmozgás során a vércukorszintünk stabilizálódik, amelynek következtében elmúlik a sóvárgás az édes ízek után.
Ráadásul a mozgás még a stresszt is csökkenti, valamint az agyműködést is serkenti.